Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uygulama Esasları Çerçevesinde öğrencilerimiz Mesleki Uygulama dersleri kapsamında Örmeli Pazaryeri Camiinde Cuma Namazlarında Müezzinlik yaparak kendilerini geliştiriyor.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün okullarda yürüttüğü "Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler" projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Sınıflarda oluşturulan kitap okuma takımları belirlenen kitapları öğretmenler ile birlikte okuyor.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz Halı Sahasında veli,öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı.Mendil kapmaca, halat çekme gibi geleneksel oyunlar yanında yapılan sportif yarışmalarla bayram sevinci coşkuya dönüştü

Nis

İlçe Kaymakamımız Sayın Enes ÖZKAN ve hayırseverlerin katkılarıyla okul mescidimiz yenilendi.Katkı sunan herkese İHO ailesi olarak teşekkür ederiz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü kalite takip sistemi Mart ayı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz öğrencilerle bir araya gelip saygı, sevgi, vefa, ilim, hikmet gibi hasletler üzerine sohbet etti.

Nis

Bu eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin ilgilendikleri spor dallarında kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün destekleriyle okulumuza kazandırılan masa tenisi ve okulumuzdaki zeka oyunları sayesinde öğrencilerimizin ders dışında da kendilerini yarışma ortamı içinde geliştiriyorlar.

Mrt

Okul Temelli Mesleki Gelişim kapsamında okulumuzda görev yapan tüm öğretmenlere Okul Müdürü Nurettin DEMİR tarafından Protokol ve Nezaket Kuralları ile ilgili seminer verildi.

Mrt

Evinde imkanı olmayan ve yararlanmak isteyen öğrencilerimizin ödevlerini, araştırmalarını ve çalışmalarını yapabilmeleri için okul kütüphanemiz ders saatleri dışında 17.00'ye kadar açıktır.

Mrt

Akademik başarıyı arttırma ve LGS'ye hazırlık çalışmaları kapsamında oluşturulan kurul planlamasıyla DYK kurslarımız devam etmekte olup, ayrıca Akademik Destek Programı kapsamında Fatsa Rehberlik Araştırma Merkezinden Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Yusuf Ziya DİNDAR tarafından 8. sınıflarımıza rehberlik hizmeti verilmektedir.

Mrt

2022-2023 Eğitim öğretim yılında 8. sınıf öğrencilerimizi hayallerindeki okullara yerleştirebilmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Mart ayı deneme sınavımızı 23 Mart 2023 Perşembe günü gerçekleştirip sonuçları öğrenci ve aileleriyle paylaştık. Ayrıca sınav sonuçları branş öğretmenlerimizce de değerlendirildi.

Mrt

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında derslerle birlikte kültür-sanat etkinliklerimiz de devam ediyor. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün uhtesinde yürütülen Kalite Takip Sistemi Mart ayı "40 Şair 40 Şiir" etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin şiir sevgisini arttırmaya yönelik güzel bir etkinlik oldu.

Mrt

Fiziki imkanların iyileştirilmesi kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz ile İlçe Kaymakamımız Sayın Enes ÖZKAN'ın katkıları ve bağışçılarımızın desteğiyle oluşturulan yeni Kur'an-ı Kerim Sınıfımız tamamlandı. Okulumuz nitelikli bir Kur'an-ı Kerim Sınıfına kavuşmuş oldu. Destek olan ve emeği geçen herkese İmam Hatip ailesi olarak şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen Mesleki Yarışmalar Ortaokullar kategorisinde "Genç Muhafızlar Hafızlık"  ve "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"    2023 Ordu İl Finali  Şehit Şener Karadere İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde Çamaş Türk Telekom ÇPAL Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasına toplam  5 , Genç Nida Kur'an - ı Kerim'i  Güzel Okuma Yarışmasına ise toplam 20 İmam Hatip Ortaokulu katılım sağladı. Yarışma sonunda dereceye giren / katılım sağlayan tüm öğrenciler ödüllendirilirken öğrencileri yarışmaya hazırlayan danışman öğretmen ve katılım sağlayan okulların yöneticilerine protokol üyeleri tarafından katılım belgeleri ve  hediyeleri takdim edildi.

Yarışma bitiminde birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra davetliler Kanyon gezisiyle Çamaş'ın doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldular. Güzel bir organizasyon ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen İl Finali yarışmalarından davetliler Kur'an ziyafeti ve güzel anılar biriktirerek ayrıldı.

Şbt

Yoğun ve tempolu geçen bir dönemin ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladık. Öğrencilerimiz coşkuyla karnelerini aldılar.

Ara

Masal ve Fıkra kahramanlarından Türk ve Dünya klasikleri arasında yer alan Roman, Hikaye ve Film kahramanlarına kadar bir çok renkli karakter okulumuzu ziyaret etti.

Şehit Şener Karadere İmam Hatip Ortaokulu olarak dördüncüsünü düzenlediğimiz " Roman Kahramanları Günü" etkinliği kapsamında öğrencilerimiz sevdikleri roman,hikaye,film ve masal kahramanlarının kimliğine bürünerek okula geldiler. Gün boyu renkli görüntülere sahne olan etkinliğimize katkıda bulunan veli,öğrencilerimizle emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize İHO ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz