Şbt

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi amacıyla " Görevimiz İlk Yardım" sloganıyla başlatılan; yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen                   "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında  Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri İlk Yardım Eğitim Birimi personeli Arzu UĞURLU tarafından öğretmen ve öğrencilerimize ilk yardım eğitimi verildi. Emeği geçenlere İHO ailesi olarak şükranlarımızı sunarız.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak olup Sınav 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılacaktır.

Ock

(Bilgi Yarışması - Spor Saati)Yoğun ve dolu dolu geçen bir sezon sonunda Bakanlığımızın yılın ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla yayınladığı "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu" doğrultusunda etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizle keyifli zamanlar geçiriyoruz.

Ekm

MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Protokolü çerçevesinde  Diyanet İşleri Başkanlığınca 2023 teması olarak belirlenen “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konularında İlçe Vaizimiz Dursun Ali ŞİRE öğrencilerimizle bir araya geldi.

Ekm

2023- 2024 eğitim öğretim yılında da sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu yıl okulumuza kayıt yaptıran 5. sınıf  öğrencilerimizin Matematik ve Fen Bilimleri kazanımlarını yaparak, yaşayarak öğrenmeleri .model inceleme ve bu alanlarda farkındalık geliştirmeleri için Fatsa Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu bünyesinde bulunan Matematik Müzesi ile Fatsa Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesinde bulunan Uzay Astronomi ve Sanal Gerçeklik Atölyesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz gün sonunda güzel anılar biriktirerek okulumuza döndüler. İHO ailesi olarak emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Kalite Takip Sistemi etkinlikleri çerçevesinde planlanan hatim etkinliği 6 Şubat'ta Ülkemizde yaşanan deprem faaliyetleri nedeniyle depremde hayatını kaybedenler için 26 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüzün yürüttüğü Kalite Takip Sistemi etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerde saygı, sevgi ve vefa duygularının gelişimine katkı sağlamak için İlçe Müdürümüz Sn. Mehmet DERİLMEK öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılı yıl sonu etkinlikleri kapsamında 05-09 Haziran 2023 tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışmalarında 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz 1. olurken 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz 2. oldular.Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor İHO ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.

May

Öğrencilerimizin düşünce dünyasını zenginleştirmek, duygu,düşünce ve fikirlerini medeni bir şekilde ifade etmelerini sağlamak; hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla münazara etkinliklerine başladık

May

İmam Hatip okullarının kuruluşu, vizyonu, misyonu; dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak için okulumuzda İmam Hatip okullarının kuruluş yıldönümü etkinlikleri devam ediyor

May

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzdan mezun olacak 8.sınıf  öğrencilerinin bir üst öğrenime yerleşme süreçlerinin takibi için oluşturulan okul komisyonu LGS sınavından önce genel bir değerlendirme ve görüş alışverişi için toplandı.

May

2022-2023 eğitim öğretim yılında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan 8. sınıf öğrencilerimiz ile Kurslarda görev alan öğretmenlerimize motivasyon amaçlı Kahvaltı Etkinliği düzenlendi. Emeklerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyor, İHO ailesi olarak öğrencilerimize LGS'de başarılar diliyoruz.

May

Havaların ısınmasıyla birlikte okul bahçemizde Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı katkılarıyla öğrencilerimiz için oturma alanları oluşturuldu. Sınıfları bahçeye taşıyarak bazı derslerimizi okul bahçemizde yapıyoruz.Katkılarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz

May

LGS Hazırlıkları kapsamında Destekleme Yetiştirme Kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca ara tatil dönemi kamp programı öğretmenlerin katılımıyla oluşturularak uygulamaya konuldu. Öğrencilere Bakanlığımızın yardımcı kaynakları baz alınarak oluşturulan program Deneme Sınavları ile desteklendi.